top of page
foto 10-07-18 07 17 03 (1).JPG
foto 2-09-18 09 04 35.JPG
foto 21-12-18 09 09 24.JPG
foto 3-10-18 14 44 17.JPG

Gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding

Om je goed, fit en energiek te voelen is een gezonde, gevarieerde en evenwichtige voeding belangrijk. Toch is dit slechts één facet van het totale plaatje. Een positieve mindset, voldoende en kwalitatieve nachtrust, een gezond bewegingspatroon, gezonde stress levels, een goede portie zelfvertrouwen en zelfliefde dragen onder andere ook bij aan dit geheel. De invulling van een gezonde levensstijl ziet er voor iedereen net dat beetje anders uit. Waar de ene persoon zich gelukkig en gezond bij voelt, is dat misschien niet zo voor een andere persoon.

Hét perfecte voedingspatroon bestaat niet. Een voedingspatroon, het leven, hoort ook helemaal niet perfect te zijn. Wel is het zo dat je overwegend gezonde keuzes kan maken in je totale voedingspatroon zodat het voldoende voedzaam is en kan bijdragen aan je algehele gezondheid om je fit en energiek te voelen. Eén stap vooruit, hoe klein ook, is een stap in de goede richting.

 

Echt genieten van eten en de sociale contacten die hiermee gepaard gaan, is ook belangrijk! Je mág genieten, voor 100%. Je hoeft absoluut geen voedingsmiddelen te schrappen wanneer dat medisch gezien niet nodig is. Ik wil vooral samen met jou gaan kijken wat je kan toevoegen aan je voedingspatroon om het evenwichtiger te maken en je de nodige handvaten aanreiken om hiermee aan de slag te gaan. 

 

Iedereen heeft eigen specifieke behoeften, doelstellingen en verwachtingen. Deze kunnen en mogen ook veranderen na verloop van tijd. Ik kan je helpen om je ‘Natural Fit’ te (her)ontdekken.

 

Hoe gaan we hier samen mee aan de slag?

Een eerste gesprek duurt steeds 60 minuten waarin we elkaar leren kennen en ik luister naar je persoonlijke verhaal. Ik luister naar je verwachtingen en welke doelen je hebt op lange termijn. De focus wordt nooit gelegd op het gewicht of een dieet, tenzij dat nodig is voor specifieke medische redenen, wel gaan we toespitsen op je gedrag en mindset.

Een gezond gewicht kan schommelen rond een bepaalde reikwijdte waarbij jij je comfortabel voelt én waarbij je lichaam optimaal werkt. Het kan dat je jezelf op dit moment niet op een gezond gewicht (binnen jou persoonlijke reikwijdte) bevindt. In de huidige maatschappij waarin wij leven worden we overspoelt door minder voedzame maaltijden waaronder zwaar bewerkte voeding en kant-en-klare gerechten. Hierin kan je jezelf al snel verliezen. Wanneer jij je niet op een gezond gewicht bevindt, ga ik samen met jou al gaandeweg ontdekken hoe dat komt en welke stappen je kan ondernemen om je natuurlijke balans te vinden.

In het eerste gesprek neem ik, indien van toepassing, al een uitgebreide anamnese af. Dan stellen we het startpunt vast en bepalen we het vervolgtraject. 

 

Tijdens de tweede consultatie bespreken we je persoonlijke behandelplan. Je ontvangt de eerste tools waarmee je naar je lange termijn doelen kan toewerken en meteen aan de slag kan gaan.

 

Vanaf de derde consultatie gaan we van start met de opvolggesprekken. Doorheen deze gesprekken ga ik je op lange termijn motiveren, ondersteunen, kennis bijbrengen en de nodige vaardigheden aanleren om betere keuzes te maken. De frequentie en duurtijd van de opvolgconsultaties hangt af van jouw persoonlijke noden en wensen. Deze kunnen al gaandeweg bijgesteld worden.

 

Woon je samen met je partner, broer, zus, vriend(in), … en kom je niet graag alleen? Dan is er ook de mogelijkheid om samen het traject te volgen en begeleid ik jullie graag tijdens de duo consultaties.

 

Moet je een hele afstand afleggen om tot aan de praktijk te komen, passen de vaste dagen niet voor je en/of is een face-to-face gesprek moeilijk voor je? Vraag dan zeker naar de mogelijkheden voor een onlinegesprek.

bottom of page